Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Bedrijven

Overstappen op duurzaamheid

Veel mensen hebben een cv-ketel in huis hangen. Dat is natuurlijk fijn omdat deze er voor zorgt dat het binnen lekker warm is als het buiten erg koud is. Een cv-ketel werkt op gas en het is eigenlijk de bedoeling dat we minder gas gaan gebruiken. Het kabinet heeft besloten dat er na 2030 geen aardgas meer gewonnen mag worden in Groningen, omdat dit voorheen voor aardbevingen heeft gezorgd. Het gevolg hiervan is dat we over moeten stappen op duurzamere alternatieven om huizen te verwarmen. Één van deze alternatieven is een warmtepomp. Deze kan duurzaam verwarmen doordat hij zijn energie uit de bodem, grondwater of uit de lucht haalt.  

Nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig allemaal al een warmtepomp omdat het echt iets van de toekomst is. De meeste huizen die nog wat ouder zijn hebben nog een ouderwetse cv-ketel hangen. Het is dus belangrijk dat je op z’n tijd zelf overstapt op een combiwarmtepomp. Je huis moet hier echter wel geschikt voor zijn. Het huis moet goed geïsoleerd zijn en er moet iets in de richting van vloerverwarming of een laagtemperatuur afgiftesysteem aanwezig zijn om goedgekeurd te worden. Hoewel je het niet in de naam terug zou vinden, kan een warmtepomp ook verkoelen. Dit kan goed van pas komen tijdens de warme zomermaanden om het binnen in huis een aangename temperatuur te houden. 

Het lijkt vast alsof het alleen maar geld kost om een warmtepomp aan te schaffen. In het begin is dit ook het geval. Het is een investering. Op de lange termijn is het goed voor je portemonnee. Gas is namelijk erg duur en door het gebruik van een warmtepomp gaat je gasrekening drastisch omlaag. Ook moet je in je achterhoofd houden dat duurzaamheid erg belangrijk is en dat we er rekening mee moeten gaan houden. Over een aantal jaar kunnen we niet anders dan alternatieven zoeken. 

Bezoek de website voor : meer informatie