Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Bedrijven

Waarom een rieten dak?

Rieten daken worden al eeuwenlang gebruikt om huizen mee af te dekken. Veel mensen vinden dat rieten daken een authentieke uitstraling hebben en zullen het daarom mooi vinden om een riet dak op hun huis te hebben. Veel mensen staan er alleen niet bij stil hoe dit wordt gedaan. Zo wordt een rieten dak bijvoorbeeld gedekt met een eenjarig oud riet. Riet dat ouder is dan een jaar is niet geschikt om een dak mee te bedekken. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt omdat het een goedkope manier was om een dak mee te bedekken. Nu wordt het veel gebruikt om huizen een authentieke look te geven. De kosten rieten kap hoeven dan ook helemaal niet zo hoog te zijn als veel mensen misschien zouden verwachten.

 

Het bedekken van een dak met riet is een beroep dat veel expertise vereist en dan ook niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Voorafgaande aan het bedekken van het dak gaat een lange opleiding. De dakdekkers moeten precies weten hoe ze het moeten aanpakken. Het is een meer gecompliceerd taakje dan het leggen van dakpannen. Er gaat dan ook veel meer voorbereiding aan vooraf. Dit in de vorm van een beginnende dakconstructie. Eerst worden er latten aangebracht op het dak, hierop kan vervolgens de onderlaag worden aangebracht. Pas hierna wordt er ook riet op het dak aangebracht. Dit gaat langzaam omdat het een precisie werk is.

 

Het riet weegt niet veel waardoor het makkelijk aan te brengen is, maar ook erg brandonveilig is. Dit kan erin resulteren dat bij een brand onmiddellijk het dak van het huis in de brand vliegt. Om dit te voorkomen moeten eigenaren van een rieten dak zorgen dat zij een brandblusser in huis hebben en dat zij altijd klaarstaan om hun dak te kunnen redden van brand. Hier staan de eigenaren van deze huizen ook goed bij stil omdat zij niet willen dat hun huis verwoest wordt.

 

Bezoek de website voor : meer informatie