Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Gezondheid

Blauwe schoenhoesjes helpen bij een goede hygiëne

De alombekende blauwe schoenhoesjes zijn niet meer weg te denken in organisaties en omstandigheden waar het naleven van de hygiëne belangrijk is. Waarom is hygiëne zo belangrijk? Een goede hygiëne helpt de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen en de gezondheid te beschermen. Ziekteverwekkers kunnen de vorm aannemen van bacteriën, virussen, schimmels of parasieten. Een infectie wordt veroorzaakt als ziekteverwekkers het lichaam binnenkomen en zich vermenigvuldigen. Als er symptomen optreden, spreekt met van een besmettelijke ziekte.

De blauwe schoenhoesjes als de vloer schoon moet blijven

De door zorgverleners veel gebruikte blauwe schoenhoesjes, zorgen ook voor een goede hygiëne. Zorgverleners gebruiken ze bijvoorbeeld onder de douche bij het wassen van hun cliënten. De zorgmedewerkers houden droge schoenen en de doucheruimte blijft schoon. Verpleegkundigen zorgen meestal zelfs voor meerdere mensen. Dit betekent dat ze meer in contact komen met ziekteverwekkers. Enerzijds houdt dit het risico in dat er ziekteverwekkers van de ene op de andere persoon worden overgedragen. Anderzijds lopen ze ook het risico om zelf geïnfecteerd te raken.

De blauwe schoenhoesjes worden ook vaak toegepast in een openbare ruimte waar de vloer schoon moet blijven. Bijvoorbeeld daar waar veel bezoekers over de vloer komen. Te denken valt aan een zwembad. De hygiënevoorschriften moeten strikt worden nageleefd om mensen te beschermen tegen infecties. Maar ook om besmetting te voorkomen. Preventie omvat bijvoorbeeld het regelmatig en zorgvuldig wassen van de handen. Of het dragen van wegwerphandschoenen. Maar ook de blauwe schoenhoesjes dragen bij aan een hygiënische verzorging.

Oorzaken van infecties in de verpleging

Oorzaken voor de overdracht van ziekteverwekkers zijn meestal tekortkomingen in de hygiëne. Dit komt omdat ziekteverwekkers zich niet alleen via de lucht of het water kunnen verspreiden. Maar ook door contact met geïnfecteerde mensen, bijvoorbeeld door niezen, hoesten of het schudden van de handen. Ziekteverwekkers kunnen ook worden overgedragen via besmettelijke lichaamsvloeistoffen.

Tot en met maat 47

De schoenhoesjes die u via www.shop-van-manen-hygiëneproducten.nl kunt kopen, passen om schoenen tot maximaal maat 47. U koopt ze in een hoeveelheid van 100 stuks of in een grootverpakking van 2.000 stuks. Het duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen voordat u ze in huis heeft. U betaalt geen verzendkosten bij een bestelling van € 75,-.