Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Auto’s en Motoren

Een nieuwe auto kopen? Zó maak je een goede deal

Is het voor jou de hoogste tijd om een andere auto te gaan kopen? Voldoet jouw huidige auto niet meer aan jouw behoeften? Of heb je mogelijk een ongeluk met jouw huidige auto gehad? Ongeacht wat de situatie is, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een nieuwe auto

Daarbij is het ook aan te raden om nog even naar jouw huidige auto te kijken. Wat ga je immers met jouw huidige auto doen? Ga je deze verkopen? Of heb je mogelijk met een sloopauto te maken? In dat geval kun je jouw sloopauto ook verkopen. Woon je bijvoorbeeld in Rotterdam? Kies dan voor sloopauto verkopen Rotterdam.

Geen inruil = meer korting

Heb je jouw (sloop)auto uiteindelijk zelf verkocht? Dan heb je bij de dealer dus geen onderhandelingsruimte voor de inruil van jouw huidige auto. De ervaring leert echter dat je juist in zo’n situatie meer korting kunt regelen. Het is namelijk zo dat het voor een dealer interessant is om géén auto in te ruilen. Zeker als je een oudere auto had, is het voor een dealer niet interessant om zo’n auto in te ruilen.

Durf te onderhandelen

Heb je een nieuwe auto gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Durf dan te onderhandelen met de verkopende partij. Laat hierbij de dealer ook het eerste voorstel doen. Aan de hand van dat voorstel kun je vervolgens voor jezelf bepalen wat de mogelijkheden zoal zijn. Durf echter wel te onderhandelen met de dealer. Ga niet stil in een hoekje zitten, maar probeer echt het onderste uit de kan te halen. Daarbij is het soms ook ‘noodzakelijk’ om ietwat brutaal te zijn, maar brutale mensen hebben de halve wereld!

Let goed op de voorwaarden

Als je een nieuwe auto gaat kopen, is het prijskaartje uiteraard van groot belang. Tegelijkertijd moet je ook goed met de voorwaarden rekening houden. Op welke manier gaat de auto afgeleverd worden? Hoe moet de betaling plaatsvinden? En van welke extra’s kun je mogelijk genieten? Probeer ook hier kritisch naar te kijken!